Wuppie » Specials » Dieten
Wuppie: Informatie van A tot Z

Verschillende diëten, verschillende redenen

Verschillende diëten, verschillende redenen Diëten, je hebt ze in alle soorten en maten. Ook worden ze bedacht met verschillende redenen. Men wil afvallen, of het is om andere gezondheidsredenen, zoals een allergie tegen een bepaald voedingsproduct. In deze special besteed ik aandacht aan verschillende soorten diëten en waarvoor ze zijn bedoeld.

Afvallen

Als het nieuwe jaar begint of als het zomer wordt, begint het bij mensen vaak weer te kriebelen. Het is weer tijd om te diëten met de reden de aangegeten kilo's er weer af te krijgen. Ze gaan vol goede moed van start en kiezen een dieet dat bij hen past. Er worden nog steeds nieuwe diëten bedacht en mensen laten zich vaak verleiden door goede berichten over een bestaand dieet. Deze mensen diëten om af te vallen, maar er zijn meer redenen om een dieet te volgen.

Diëten, maar niet om af te vallen

Sommigen mensen willen niet persé wat afvallen, maar zijn toch genoodzaakt om een dieet te volgen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Ik noem er hier enkele:
  • Allergie voor een bepaald bestanddeel uit voeding (kan van alles zijn)
  • Allergie voor een graan of meerdere granen (bijvoorbeeld tarwe allergie of glutenallergie)
  • Allergie voor lactose of koemelk-eiwit
  • Candida (schimmel) overvloed in je lichaam, waarvoor mensen een anti-candida dieet volgen
  • Anti-histamine dieet, bij gevoeligheid voor histamine
  • Zout-arm dieet
  • Overgevoeligheid voor E-nummers of andere toevoegingen

En zo zijn er nog heel wat meer. Deze special bevat artikelen die ingaan op verschillende soorten diëten. Diëten om mee af te vallen en diëten die men, door bijvoorbeeld een allergie, genoodzaakt is te volgen.
Tarwevrij dieet: help, wat kan ik eten?!

Tarwevrij dieet: help, wat kan ik eten?!

Een tarwe-allergie. Je hebt het zelf, iemand in je omgeving heeft het of je hebt er wel eens van gehoord. Mensen met een tarwe-allergie kunnen voedingsmiddelen waar tarwe in zit slecht verdragen. De h…
Maak je lichaam strakker; minder vet, stevigere spieren

Maak je lichaam strakker; minder vet, stevigere spieren

De zomer is weer begonnen en veel mannen en vrouwen schieten rond die tijd in de stress want ojé, hoe snel krijg je dat vet er af om je lekker te kunnen voelen in zwembroek of bikini? Je moet er even…
Het Weight Watchers dieet

Het Weight Watchers dieet

Er bestaan vandaag de dag veel diëten. Zoveel, dat je soms niet meer weet welke je moet kiezen als je wilt afvallen d.m.v. een dieet. Weigth Watchers is één van de vele diëten. Wat maakt Weight Watche…
Gepubliceerd door Wuppie op 02-03-2015, laatst gewijzigd op 04-03-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!